Tijdens de laatste wedstrijd van 2011 is HYC er tegen Ruijters Eaters Geleen niet in geslaagd om de overwinning thuis te houden. Geleen is de ongeslagen leider in de North Sea Cup.

De wedstrijd begon nochtans gelijkopgaand. Zowel HYC als Geleen kregen in het begin van de eerste periode enkele kansen, maar de afwerking ontbrak. Beide teams knokten keihard voor elke puck, en de eerste opstootjes zorgden voor de eerste straffen.

Na goed 10' spelen slaagde Geleen er dan toch in om de HYC-goalie te verschalken,  30" later bedroeg de kloof al 2 doelpunten. De potjes kookten bij beide teams over en dit resulteerde in een game penalty voor Dries Leirs (HYC) en Akim Ramoul (Geleen). De Eaters slaagden in de resterende minuten van de eerste periode nog 2 maal in om te scoren, ze konden zo met een geruststellende voorsprong naar de kleedkamers.

HYC begon iets meer gefocust aan de tweede periode, maar het liep telkens mank in de afwerking. Geleen trok telkens een verdedingsmuur op waar HYC niet doorgeraakte. Het was in tegendeel Geleen dat de score nog kon vergroten na 10'. HYC bleef met de moed der wanhoop aanvallen en uiteindelijk lukte het Barry Horman om tegen te scoren na assist van Mitch Morgan en Rob Lawrance. De eer was gered, de motor van HYC kwam eindelijk op toeren.

In de derde periode was Herentals niet van plan om de zege zomaar aan Geleen te schenken. De passes kwamen beter aan en ook enkele thuisspelers kwamen beter in hun spel en na 4' rondde Rob Lawrance het Canadese onderonsje met Tyler Melancon en Barry Horman af.

HYC bleef drukken en Geleen moest meer en meer z'n toevlucht zoeken in fouten om het spel te onderbreken. Met nog 5 minuten op de klok scoorde Barry Horman z'n tweede van de avond, na assists van Vincent en Mitch Morgan. De achterstand bedroeg nog 2 doelpunten. HYC schakelde in overdrive, maar slaagde er niet in om de kloof te verkleinen. Het kreeg zelfs het deksel op de neus toen de Eaters na 57'10" een zesde keer scoorden en met de 3 punten richting Nederland trokken.

Periodestanden: 0-4, 1-1, 2-1

HYC speelt z'n eerste wedstrijd in het nieuwe jaar thuis op dinsdag 3 januari tegen de Amsterdam Capitals, aanvang wedstrijd om 20u.

Meer info op www.hyc.be